Încheiat azi, 22.11.2007, la colegil Tehnic ,,C. Brâncuşi``, cu ocazia desfăşurării activităţilor de parteneriat cu elevi francezi, elevi ai unui colegiu cu aceeaşi profil, în cadrul programului Leonardo da Vinci.
Luni, 12.11.2007, a avut loc vizitarea intreprinderii CIAC si apoi o altă vizită la expoziţia intitulată ,,Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare``.
Marţi, 13.11.2007, a avut loc o vizita la fabrica de cărămizi SIMCOR.
Miercuri, 14.11.2007, a avut loc vizionarea unui spectacol de teatru, iar joi, 15.11.2007, a avut loc audierea unui concert la Filarmonica din oraş.
Vineri, 16.11.2007, a avut loc o vizită la centrul comercial ,,Lotus``, din Oradea.
Aceste activităţi au fost coordonate de d-na director adj., ing. Tabacu Aurora si de d-ra prof. Drăgian Ana-Elena.
Sub îndrumarea atât a d-nei director adj, ing. Tabacu Aurora , cât si a d-nei prof. Gal Liana, a avut loc în data de 5.11.2007 primirea şi prezentarea grupului de elevi francezi, precum si prezentarea oraşului.
Marţi, 6.11.2007, elevii francezi au participat la un curs de învăţare a lbii. Române. Tot în această zi , grupul de francezi a prezentat proiectul in sine şi au inceput practica meseriei.
Miercuri, 7.11.2007, a avut loc un nou curs de lb.română şi un curs de arhitectură – o prezentate de proiect.
Joi , 8.11.2007, ziua a debutat cu un nou curs de lb.română, practica meseriei si organizarea unei seri tradiţionale româneşti.
Vineri, 9.11.2007 s-a ţinut un alt curs de lb. română şi apoi s-a vizitat Catedrala Barocă.
Sâmbătă, 10.11.2007, programul a cuprins o vizită la mănăstirea Sf. Cruci şi activităţi sportive.
Duminică, 11.11.2007, a avul loc o vizită la băile termale ,,Felix``.
Sâmbătă, 17.11.2007, a avut loc o vizită la ,,Peştera Urşilor``.
Întocmit de ,
Todea Florin
|
Scanner-ul Genius Color Page HR7X Slim cel din poza alaturata este un scanner bunicel, are un pret accesibil in jur de 150 lei.
Acest ColorPage-HR7X Slim face parte din ultima generatie de scanere cu senzor
CCD. Principala sa caracteristica este aplatizarea datorata sistemului optic performant ceea ce face ca avantajul in acesta privinta a scanerelor cu senzor CIS sa nu mai existe. Scanerul mai include un soft generos atat ca prelucrare a imaginii cat si a publicarii pe web, un stativ de sustinere in pozitie verticala cand nu este folosit si un sistem automat de blocare. Insumand toate caracteristicile acestui scaner, putem spune ca raportul performanta si pret devine maxim.
Caracterizarea acestui produs:
- Tip => Flatbed
- Tehnologie => CCD, scanare intr-o singură trecere
- Rezolutie optica => 1200x2400 dpi
- Rezolutie interpolata => 24000 dpi
- Adancimea maxima de culoare => 48 biti
- Facilitati => are 5 butoane potabile
- Suprafata maxima de scannare => 216 x 297 mm
- Conectare => USB
|
Pentru a putea clona un HDD ne trebuie, un calculator si doua sau mai multe HDD-uri. Daca avem aceste doua lucruri mai trebuie sa facem rost de un program care va putea face clonarea. De exemplu cum ar fi softul
Acronis. La scoala am folosit acest soft pentru a clona un HDD. In primul rand am conectat fiacare dispozitiv necesar la locul lui. Din moment ce si HDD-ul si CD-ROM-ul au avut pusi jumperii pe master putem incepe clonarea. Am inserat CD-ul "Hiren's Boot", care include softul lansat de acronis, acesta pornind automat.
In fereastra care apare selectam optiunea "Clone Disk"; facem click pe "Next" si bifam "Manual" pentru a putea urmarii toti pasii. Dam click pe "Next" si selectam HDD-ul sursa pentru clonare adica HDD-ul care contine datele pregatite pentru clonare. Dupa ce facem click pe "Next" va trebui sa selectam HDD-ul nou, care poate fi formatata sau nu. La pasul urmator, daca este formatat HDD-u nou ne va cere sa selectam intre doua optiuni: sa stergem tot ce este pe HDD sau sa pastram tot ce este pe el. De obicei vom sterge tot de pe HDD nou.La pasul urmator ne intreaba cum sa cloneze: "As is", adica exact la fel cum este pe HDD sursa, "Proportional" adica daca avem de exemplu un HDD de 160 GB care are doua partitii, unul de 40 si celalalt de 120, iar HDD destinatie e doar de 80 GB va face o partitie de 20 si altul de 60, adica exact proportional.La pasul urmator vom vedea un sumar al celor facute pana acum. Daca totul a reusit dam "Next".Dupa ce a terminat vom verifica daca ambele HDD-uri functioneaza cum se cuvine.
|
Placa de baza din imagine este de calitate buna si are un pret accesibil. Pe partea superioara a acestei placi se afla mai multe porturi cum ar fi: VGA, USB, LPT, PS/2, COM2, Ethernet.In interiorul Pc-ului se afla si componente vitale fara de care un calculator nu poate functia. Aceste componente sunt: cele hardware (HDD, memoria RAM, procesor, FDD, CD/DVD-ROM, sursa etc.)
si legaturile de tip ATA/SATA, pentru alimentare, diferite comenzi, care se realizaeza cu fire sau jumperi.La un HDD care este conectat prin ATA la placa de baza, este important selectarea starii (master, slave sau optiuni intermediare) lui cu ajutorul unui jumper. Astefel cand pornim PC-ul, el va stii de pe care HDD trebuie sa porneasca. Aceasta placa de baza are doua sloturi de memorie, iar capacitatea maxima de memorie RAM (MB) este de 2048, mai are si un slot video (AGP 8x), LAN integrat (Realtek 8201CL 10/100 Mbps Ethernet), audio integrat (ADI AD1888 6 canale), RAID integrat (0, 1, JBOD - SATA), rata de transfer SATA (MB/s):(150), interfata ATA (2), interfata Serial ATA (2), porturi USB (8), sloturi PCI (4), BIOS & memorie BIOS (4 Mb Flash ROM, AMI BIOS), format (ATX), dimensiunile placii de baza (30.5 x 17.8).
Deci in final aceasta placa de baza este o placa accesibila.
|
Un trapez isoscel care are diagonalele perpendiculare si linia mijlocie este de 24 cm. Sa se afle aria trapezului.
REZOLVARE
A= (B+b)*h/2 =24*h= 24*EF
MN= l.m(linia mijlocie)= B+b/2=24
∆FOC dreptunghic isoscel=>OF≡FC≡DC/2
∆AOE dreptunghic isoscel=>OE≡AE≡AB/2
EF=h=OF+OE=DC/2+AB/2==(AB+DC)/2=l.m.=24
A=24*24=576 cm^2
Aria=576cm`2
Deci in concluzie nu este un caz particular!
|